З початком літа біля Запоріжжя запрацює нова насосна станція. Обласний центр, як відомо, стоїть на Дніпрі, і кілька приміських селищ, що нижче нього за течією, — теж. І коли в самому місті посеред літа лише верхні поверхи та приватний сектор вечорами страждають через безводдя (полив з’їдає всі потужності «Водоканалу»), то Балабино, Кушугум та Малокатеринівка взагалі «сушить» з травня по вересень. Тобто, понад сімнадцять тисяч жителів південної частини Запорізького району потребують допомоги вже багато років.
І ось радісна звістка: обіцяють, що з 1 червня нова насосна станція, яка має забезпечити безперебійну подачу води в усі три селища, запрацює у штатному режимі. Про це заявив заступник голови Запорізької облдержадміністрації Петро Гончарук.
Додамо, що проблема існує через те, що водозабір з Дніпра в згаданих селищах — через близькість до Запоріжжя з його потужним і дуже брудним проммайданчиком — організувати неможливо. Через те все життя і в обласному центрі, і в кількох північних районах області залежить від ДВС-1 (лівобережна Дніпровська водопровідна станція №1), яка здійснює забір та очистку питної води вище міста. А від неї до згаданих селищ — десятки кілометрів труб, в яких вода, особливо влітку, і «губиться».