Лікар лікувально-діагностичного центру «Піраміда» Микола Дикун давно виношував ідею будівництва пірамід з лікувальною метою, про що багато чув на курсах у Москві. Тож коли він її втілив у життя, це викликало інтерес не лише у мешканців міста Дубно, де розміщений ЛДЦ, а й у науковців.

— Та й мене особисто цікавило, у якому обсязі «моя» піраміда бере енергетику із космосу та землі, — розповідає Микола Дикун. — Особливо цікавила погодинна дія піраміди, від чого могли залежати курс лікування гіпертонії, запальних недуг, опорно-рухового центру, вплив на схожість насіння, якість продуктів харчування, «зарядження» води з Онишківського джерела святої Анни тощо. Перевірити дію об’єкта, дати відповідний висновок я попросив фахівців столичного медцентру «Оберіг».

Директор центру доктор медичних наук Неоніла Русецька (відома цілителька, прихильниця нетрадиційної медицини, сміливий експериментатор) направила в Дубно професора Юрія Лубського, психолога, доктора тибетської медицини Михайла Чубка, які прискіпливо досліджували піраміду. Адже у Києві схожа конструкція виявилась неробочою.

«Уже на позначці метр над землею енергетичний потенціал у піраміді (проти такої висоти поза нею) був більшим у 120 разів, на позначці два метри — у 150, а на позначці 2,5 метра — аж у 340 разів, — написали у довідці київські науковці. — Вдалося визначити зони не лише позитивної, а й негативної енергії. Знаючи їх, можна окреслити місця, де найкраще розмістити хворих. До речі, благотворний вплив космічних потоків тут відчувають не лише люди, а й насіння. З допомогою спеціальної апаратури встановили: вже через п’ятнадцять хвилин піраміда відчутно міняє енергетичне поле навколо себе на краще на відстані від п’яти до восьми метрів».

Піраміда висотою 4,85 метра і 6 метрів в основі чітко витримала вимоги щодо пропорцій, орієнтовності сторін світу, будматеріалів, розміщення. Біля неї довго не тане сніг, дисплей мобільного телефону всередині піраміди засвідчує відсутність зв’язку. Хворі тут виліковують печію, горло, позбуваються головного болю, за 30—40 хвилин отримують позитивну енергію. А ще тут «підзаряджають» мінеральну воду «Моршинська» для сусіднього дитсадка «Сонечко».

Ми плануємо у нашому лікувально-діагностичному центрі готувати фахівців, які розпізнаватимуть геопатогенні зони в оселях, офісах, на робочих місцях, місцях відпочинку, — розповідає Микола Васильович Дикун. — Попит на такі обстеження буде чималий. Унікальність методик Дубенського лікувально-діагностичного центру підтверджена патентами Держдепартаменту інтелектуальної власності Міністерства освіти та науки України, вони високо оцінені у Франції, Польщі, Німеччині, Чорногорії.

Василь ЯНОШІ,Олександра ЮРКОВА.

Рівненська область.