Учора Голова Верховної Ради України Олександр Мороз прийняв Надзвичайного і Повноважного Посла Аргентинської Республіки в Україні Мігеля Анхеля Кунео у зв’язку із завершенням його дипломатичної місії в нашій країні. Глава парламенту відзначив внесок посла у розвиток українсько-аргентинських взаємин, підкресливши, що зв’язки між нашими країнами стали тіснішими. До речі, нині в Аргентині проживає велика українська діаспора — більш ніж 200 тисяч осіб.

«У нас багато спільного», — зазначив Голова Верховної Ради України, наголосивши на схожості економік двох країн. Посол погодився, що останнім часом двосторонні відносини розвиваються динамічніше та набули нового імпульсу. Він назвав «візитом великого значення» нещодавній візит до України міністра закордонних справ Аргентини на чолі великої делегації представників бізнес-кіл. А 9—10 жовтня, сказав М. А. Кунео, в Аргентині перебував міністр промислової політики України, який брав участь у засіданні міжурядової комісії зі співробітництва.

Під час зустрічі також відбувся обмін думками щодо внутрішньополітичної ситуації у двох країнах.

Цього ж дня Голова Верховної Ради України Олександр Мороз зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджанської Республіки в Україні Т. Алієвим. Сторони обговорили активізацію співпраці між двома країнами.