Провокації на півострові

«Вітренківці» й комуністи зірвали лекцію посла Польщі в Україні Яцека Ключковського в Феодосії, який саме розповідав студентам фінансово-економічної академії про засади НАТО. Ці само активісти мають намір провести мітинг на підтримку рішення міськради про оголошення Феодосії «територією без НАТО». Як відомо, такі заходи зіпсували курортний сезон у Криму. А після одного з них у суперечці між пенсіонерами «на грунті дискусії про НАТО» сталося убивство.

Вже вкотре вандали поглумилися над пам’ятником відомому правозахиснику генералу Петру Григоренку у Сімферополі — облили його червоною фарбою. Це сталося у переддень дня народження правозахисника й «мітингу-відповіді воякам ОУН-УПА» Кримського рескому Компартії. Поруч комуністи звалили на асфальт велетенську брилу, на якій викарбували свій намір встановити на цьому місці пам’ятник... жертвам бандерівців. «Тільки де вони могли взятися в Криму? — дивуються перехожі.

Віктор ХОМЕНКО.

На кордоні спіймали мільйонерів

На україно-російському кордоні затримано двох наших співвітчизників, котрі намагалися провезти чотири мільйони рублів. Велику суму, еквівалентну восьмистам тисячам українських гривень, виявлено під обшивкою «Жигулів». Стільки російської валюти на прикордонному переході Гоптівка не бачили вже давно: рекорд минулого року — трохи більш як мільйон. Сьогодні підозрюваних у скоєнні злочину передано під «опіку» СБУ. Вони не змогли пояснити, звідкіля в них така сума і для чого вони намагалися незаконно перевезти гроші в Росію. За попередньою версією, рублі використовували в незаконних операціях з обміну валют у Харкові. Усього за дев’ять місяців роботи на ділянках кордону Донецького, Луганського, Сумського і Харківського прикордонних загонів вилучено контрабанди на 85 млн. грн.

Микола КОСИЙ.

Харків.