На засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування обставин і причин загибелі журналіста Георгія Гонгадзе та з’ясування причин зволікання у розслідуванні кримінальної справи знов було допитано колишнього майора державної охорони Миколу Мельниченка. Нічого сенсаційного та нового з вуст колишнього охоронця колишнього Президента України Леоніда Кучми не пролунало: Мельниченко вкотре стверджував, що прийняв рішення задокументувати розмови в найвищому кабінеті держави та оприлюднити їх самостійно, щоб зупинити ланцюжок злочинів. Проте надати Генеральній прокуратурі України оригінали цих записів, як того вимагають вітчизняні стражі закону, екс-майор відмовляється, оскільки вважає, що і нинішній Генпрокуратурі довіряти не можна. І так само, за словами М. Мельниченка, вважають і родичі журналіста — вдова та мати. Колишній майор заявив депутатам, що існує лише два шляхи нарешті поставити крапку в цій справі: або довести, що він злочинець і має відбувати покарання, або ж визнати достовірність записів, долучити їх до справи й порушити кримінальну справу проти ініціаторів та замовників цього злочину, серед яких Мельниченко передусім називає Леоніда Кучму та колишнього главу його адміністрації Володимира Литвина.

Колишній охоронець також вимагає від Генпрокуратури негайно взяти у них підписку про невиїзд.

Оригінали записів розмов у кабінеті Л. Кучми екс-майор згоден віддати лише міжнародній експертизі під егідою ПАРЄ, оскільки в Україні, стверджує він, немає фахівців та обладнання для експертизи. Крім того, колишній охоронець Л. Кучми заявив, що володіє ще досі не озвучуваними епізодами розмов у президентському кабінеті. Однак що за розмови, звісно, не сказав.

Представник фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко передав тимчасовій слідчій комісії завірений нотаріально лист удови Георгія Гонгадзе Мирослави, в якому вона рекомендує Мельниченку не надавати Генпрокуратурі України оригінали плівок, оскільки їх можуть знищити, а самому екс-майору може загрожувати небезпека.