Вечірнє засідання

19 жовтня

Народні депутати знайшли ще одну можливість щороку поповнювати бюджет на 200 млн. гривень і відновити імпорт сировини з країн, з якими немає договорів про вільну торгівлю. Зокрема, сесія розглянула два проекти законів про внесення змін до Митного тарифу України (стосовно ставок на спирт коньячний). Автор першого законопроекту (який і було прийнято за основу) Василь Цушко запропонував знизити ставку ввізного мита на спирт коньячний з 7,5 євро за літр до 2,5 євро. Однак парламентарій зазначив, що і така ціна переглядатиметься. Згідно з протоколом, який підписала Україна у разі вступу до СОТ, митна ставка на ввезення спирту коньячного має бути на рівні 0,6 євро. Автор альтернативного законопроекту Сергій Терьохін ініціював ставку трохи більш як 11 євро.

Далі народні обранці розглянули і відправили на повторне перше читання зміни до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» (щодо об’єктів водо-, теплопостачання та водовідведення) і до Закону «Про концесії» (стосовно надання в концесію об’єктів водопостачання, водовідведення та теплопостачання). Комітет з питань економічної політики, думку якого оприлюднив Михайло Чечетов, пропонував відхилити обидва документи.

За основу прийняли законопроект про внесення змін до деяких законів України (стосовно державної реєстрації). Документом запропоновано встановити санкції за порушення процедур видачі ліцензій, патентів та надання послуг у сфері державного управління.

Парламентарії також направили на доопрацювання зміни до деяких законодавчих актів України (щодо реєстрації транспортних засобів) і продовжили до 1 січня 2008 року спеціальний режим оподаткування для сільгоспвиробників. Автор другого законопроекту про зміни до Закону «Про податок на додану вартість» Михайло Гладій зазначив, що продовження режиму, який мав діяти до початку наступного року, погоджено з урядовцями. У проекті державного бюджету не передбачено механізму компенсації ПДВ для сільгоспвиробників.