Комітет Верховної Ради у справах сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму має намір вимагати від нинішньої київської влади передбачити державне фінансування міських спортивних клубів — баскетбольного «Київський будівельник», гандбольного «Спартак» і хокейного «Сокол». Про це його голова Микола Томенко повідомив на прес-конференції у столиці.

При цьому пан Томенко підкреслив, що загальна сума фінансування названих спортивних клубів становить дев’ять мільйонів гривень, що є незначною сумою для бюджету міста Києва. Він також нагадав про заяву міського голови Києва Леоніда Черновецького, зроблену раніше, що в бюджеті міста не передбачатиметься фінансування зазначених колективів, котрі принесли світову славу і Києву, і Україні.

За словами народного депутата, це болюче питання розглядали на засіданні профільного комітету Верховної Ради, котрий він очолює. Однак жоден із чиновників Київської держадміністрації, запрошених на те зібрання, не з’явився на нього. Через те, що керівництво КМДА «масово захворіло», розгляд наболілого питання перенесено на 1 листопада.

Микола Томенко повідомив, що члени очолюваного ним парламентського комітету мають намір контролювати питання виділення в бюджеті Києва коштів для фінансування вищезгаданих спортивних клубів. «Комітет супроводжуватиме бюджет доти, доки не переконається, що столичним бюджетом виділено кошти на утримання тих команд».

Голова комітету Верховної Ради занепокоєний тим фактом, що в керівництва КМДА немає розуміння необхідності фінансування і підтримки спортивної справи у столиці держави.