Становищу, в якому опинився після виборів міський голова Запоріжжя Євген Карташов, не позаздриш.

Кожна сесія проходила з емоційним надривом, а затвердження рішень міськради коштувало великих зусиль усім учасникам цих змагань. Потужний заряд інтриги приховувала й чергова сесія, що відбулася 18 жовтня. На ній мали затвердити звіт про виконання бюджету за перше півріччя, структуру управління і загальну чисельність апарату міськради та її виконавчих органів, а також утворити новий виконавчий комітет.

Однак на сесії, яка безрезультатно тривала сім годин, не було прийнято жодного рішення. Тут, як кажуть, наскочила коса на камінь. Міський голова пропонував насамперед розглянути питання життєдіяльності міста, а вже потім «ділити портфелі», але депутатська більшість за півроку втомилася чекати і хотіла вирішувати кадрові питання. Тому порядок денний так і не було затверджено.

Після кількох перерв та переговорів з представниками Партії регіонів і «Віче», котрі вимагали негайної відставки двох заступників міського голови, Євген Карташов заявив про закриття сесії. Разом з ним вийшли 30 депутатів, а в сесійному залі вимкнули світло. Однак це не злякало більшість. Сесію продовжив секретар міськради Юрій Каптюх, і 51 депутат проголосував за відставку виконкому та всіх заступників міського голови. Але юридична служба міськвиконкому таке рішення не визнає легітимним, оскільки воно «прийняте після закриття сесії».

Запорізька область.