Голова Верховної Ради Олександр Мороз взяв участь в урочистостях з нагоди десятої річниці Конституційного Суду України та від імені парламенту і себе особисто привітав суддів КС з ювілеєм.

Аналізуючи історичні віхи Конституційного Суду, О. Мороз зазначив, що його перший склад взяв надзвичайно високий старт і заклав підвалини роботи КС. У ті роки, підкреслив Голова Верховної Ради, «ніхто не міг сумніватися у висновках Конституційного Суду того періоду, бо це були висновки обґрунтовані, глибокі, розраховані на перспективу, на захист інтересів держави». Однак згодом так трапилося, що в одному із складів КС були прийняті рішення, які досі є предметом неоднозначної дискусії у суспільстві.

«Хотілося б, щоб до рішень Конституційного Суду ні у кого не виникало жодних зауважень, ніяких претензій і щоб вони суворо відповідали Конституції і захищали Основний Закон», — сказав О. Мороз. Глава парламенту висловив сподівання, що КС у новому складі здатен виконати цю високу і відповідальну місію та побажав усім суддям успіхів і мужності. О. Мороз підкреслив, що члени КС мають працювати, керуючись Конституцією, системою конституційного права і совістю. «Це буде найкраща гарантія функціонування суду такого, як його визначено у нашій владній і правовій системі», — вважає Голова Верховної Ради.

Глава парламенту нагородив ряд суддів Конституційного Суду та суддів, які нині перебувають у відставці, Почесними Грамотами та Грамотами Верховної Ради України.