Праця гідна пошани

За заслуги перед українським народом, вагомий особистий внесок у розбудову незалежної держави, досягнення у роботі та високий професіоналізм Голова парламенту Олександр Мороз вручив відзнаки Верховної Ради України та державні нагороди, якими указом Президента нагороджено представників місцевого самоврядування, медичної та освітньої галузей, різних сфер народного господарства.

Звертаючись до нагороджених, глава парламенту зазначив, що, хоча вони представляють різні сфери життя, у цих людей є спільне — порядність і самовіддана праця на благо держави, високий особистий суспільний внесок.

Олександра КУЧЕРЯВА.

Чуби мокрі,батареї холодні

Учора на брифінгу у стінах парламенту голова Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Юрій Сербін заявив: початок опалювального сезону в Україні зірвано!

У принципі, про це можна було заздалегідь здогадатися не лише з назви заходу на тему «Зрив опалювального сезону в Україні», проанонсованого на офіційному парламентському сайті, а й помацавши вчора-позавчора холодні батареї опалення у власній квартирі чи робочому кабінеті. Під час спілкування законодавця-«бютівця» з журналістами стало відомо, що до уряду надійшли звіти про початок опалювального сезону лише з чотирьох областей. Та й там батареї потеплішали лише у дитсадках, лікарнях, інших соцоб’єктах та ще у приміщеннях з автономним (незалежним від держкомунсистеми?) опаленням. І це ще не весь «подвиг чотирьох». Його «глибина» стає зрозумілою зі слів депутата, який стверджує, що у цих теплих областях глави облдержадміністрацій зважилися розпочати опалювальний сезон без узгодження з Києвом, який так і не назвав остаточної ціни на газ для населення і остаточно не визначився з лімітами газу для кожної області. Тут, на думку парламентарія-опозиціонера, регіонам хоча б отримати від уряду «регіоналів» тимчасові тарифи і ліміти газу, які потім можна буде скоригувати.

Доки одні чиновники, у тому числі і з ПЕК, привселюдно зізнаються, що у самих вдома батареї холодні і доводиться зігріватися теплими шкарпетками, фракція БЮТ, до якої належить пан Сербін, має «потаємні» плани: вивідати, «по чім газ для народу», раніше за регіональних депутатів і чиновників — вона вимагає найближчими днями заслухати звіт уряду про ситуацію з початком (і непочатком) опалювального сезону. Хто сумнівається, що там чуби будуть мокрі у всіх.

Анатолій БЕНЬ.