На високому рівні

Дзюдо. Ужгород приймав дзюдоїстів десяти країн Європи — Нідерландів, Бельгії, Угорщини, Словаччини, Словенії, Чехії, Литви, Росії, Білорусі та України. Нашу державу представляли спортсмени чотирнадцяти міст. Тут, у Палаці дітей та юнацтва, проходили міжнародні змагання на Кубок Закарпаття. Учасників привітали народний депутат України Олександр Ледида, заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Качур, ужгородський міський голова Сергій Ратушняк.

— Ужгород має всі умови для проведення змагань такого рангу, — каже президент федерації дзюдо Закарпаття Федір Харута. — Насамперед це прекрасний зал у ПАДІЮНі. Належна база для тренувань створила передумови для бурхливого розвитку цього виду спорту. Нині секції із дзюдо і карате є в багатьох районних центрах, зокрема й у гірському Воловці, де до справи долучилися майстри спорту брати Бирковичі. До слова, один з них очолює районну раду, другий — депутат обласної.

Те, що вільна боротьба на Закарпатті стає конкурентом футболові, засвідчили і змагання. Ужгородці Павло Яцина та Андрій Мельник здобули на них золото та бронзу.

Золоті медалі та кубки за перші місця повезли додому українські борці із Славутича, Хмельницького, Чернівців, Сімферополя. Три перемоги дісталися росіянам, одна — угорцям.

Іван ГУДЗОВАТИЙ.

Турнірна хроніка

Хокей. Електринай (Литва). Континентальний Кубок. Другий раунд (1/4 фіналу). «Сокіл» (Україна) — «Партизан» (Сербія). 11:0. «Енергія» (Литва) — ХК «Рига-2000» (Латвія). 3:8. «Сокіл» — «Енергія». 10:1. «Партизан» — ХК «Рига-2000». 0:8. «Сокіл» — ХК «Рига-2000». 3:2. «Партизан» — «Енергія». 4:6.

Підсумок: «Сокіл» — 9 очок, ХК «Рига-2000» — 6, «Енергія» — 3, «Партизан» — 0.

Тепер український клуб пробився до півфінального раунду змагань, який відбудеться 17—19 листопада в Мінську. Суперники «Сокола» — мінська «Юність», «Казахмис» (Казахстан, Караганда) та «Зальцбург» (Австрія).

До суперфіналу з півфінального раунду виходить лише переможець групи, де його суперниками стануть угорський «Альба Волан», російський «Авангард» (Омськ) та фінський «Ільвес» (Тампере).