Голова Верховної Ради України Олександр Мороз зустрівся з Президентом України Віктором Ющенком. Серед головних тем розмови — проекти держбюджету-2007, державної програми економічного і соціального розвитку на наступний рік, закону «Про Кабінет Міністрів України», ситуація із законодавчим забезпеченням вступу України до СОТ, перспективи прийняття пакета антикорупційних законопроектів.

У держбюджеті на наступний рік Президент, зокрема, наполягає зробити прозорішим управління бюджетними ресурсами, забезпечити фінансування соціальних видатків на рівні, який не нижче 2006 року, посилити державну підтримку найбільш соціально вразливих верств населення, підтримку інноваційної діяльності, активніше сприяти розвитку малого і середнього бізнесу.

Обговорюючи проект державної програми економічного і соціального розвитку на 2007 рік, сторони висловили переконання, що його реалізація має стати основою подальшої співпраці між Президентом, парламентом та урядом у соціально-економічній сфері. Глава держави повідомив, що до кінця цього тижня внесе на розгляд Верховної Ради власний проект закону «Про Кабінет Міністрів».

Співрозмовники також обговорили перспективи прийняття пакета з шести антикорупційних законопроектів, які глава держави подав на розгляд парламенту. А Голова Верховної Ради поінформував Президента про результати свого візиту до Росії.