На початку роботи погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій і комітетів вшанували хвилиною мовчання свого колегу Юрія Оробця, який учора зранку трагічно пішов з життя. «Це — людина, яку глибоко поважали всі. Це була людина самовіддана», — зазначив Голова Верховної Ради Олександр Мороз.

Загалом до цього тижневого розкладу засідань внесено близько 50 законопроектів, вісім з яких Президент визначив як невідкладні. Глава парламенту закликав народних обранців ретельніше готувати законопроекти, оскільки деякі документи ще викликають заперечення в юридичної служби глави держави.

Сьогодні народні депутати розглянуть законопроект про малу гідроелектроенергетику. За скороченою процедурою внесуть зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України; зміни до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо виконання обов’язків у виборчому окрузі), зміни до Кодексу України про надра (щодо плати за користування надрами).

У середу, 18 жовтня, народні обранці розглянуть проекти законів про засади запобігання та протидії корупції, про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень. А також питання ратифікації, зокрема, Конвенції Організації Об’єднаних Націй проти корупції, про ратифікацію додаткового протоколу до Кримінальної конвенції про боротьбу з корупцією, закон про ратифікацію поправок до Монреальського протоколу про речовини, що руйнують озоновий шар. А після 16-ї години парламентарії працюватимуть у комітетах і фракціях.

Обрання народних депутатів України членами комітетів Верховної Ради, проекти постанов про зміни у складі комітетів Верховної Ради, постанову про призначення головного контролера Рахункової палати парламентарії розглянуть у четвер. Крім того, і постанову про дні уряду. Зокрема, в грудні планується провести дні уряду на тему: «Про сучасний стан зони відчуження, об’єкта «Укриття» та Чорнобильської АЕС» і «Про захист прав онкологічних хворих в Україні та виконання державної програми «Онкологія». Цього ж дня народні обранці обговорять і утворення тимчасових слідчих комісій, зокрема, з питань розслідування витрат коштів, отриманих від приватизації ВАТ «Криворіжсталь», а також з питань перевірки фактів корупційних дій, зловживання службовим становищем з боку окремих посадових осіб Міністерства внутрішніх справ України, що викладено в статті «Інша міліція» газети «2000» від 8 вересня 2006 року.

У другому читанні цього дня розглянуть зміни до Законів України «Про планування і забудову територій» (щодо містобудування) та «Про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів» та про звільнення суддів. Для повторного розгляду з пропозиціями Президента України запропоновано закон України «Про соціальну реабілітацію осіб, які постраждали внаслідок терористичного акту або диверсії» та зміни до статті 20 Закону України «Про статус народного депутата України». За скороченою процедурою народні обранці розглянуть проект закону про внесення змін до деяких законів України з питань надання державної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.

У порядку денному п’ятниці — зміни до деяких законів України (щодо заборони проведення масових лікувальних сеансів або інших аналогічних заходів з використанням гіпнозу), а також зміни до Закону України «Про пенсійне забезпечення» (щодо надбавки до розміру за кожну виховану дитину).

Наступний пленарний тиждень розпочнеться 31 жовтня. Розгляд державного бюджету на 2007 рік перенесено на 31 жовтня.