З робочою поїздкою на Житомирщині побували народні депутати України Юрій Каракай, Тетяна Кондратьєва, Олександр Кравцов, Микола Присяжнюк, Сергій Рижук, Микола Якименко, які представляють фракцію Партії регіонів.

Під час прес-конференції вони відповіли на низку гострих запитань, зокрема і щодо депутатських привілеїв. Як висловився Сергій Рижук, фракція «не збирається ховати голову в пісок» через те, що проголосувала проти постанови, запропонованої БЮТ. Ті пільги, які справді не виправдані, треба скасувати, але робити це не спонтанно, а виважено, після ґрунтовного обговорення в комітетах і фракціях, бо «те, що придумали за 15 років, не можна відмінити за п’ять годин». Тетяна Кондратьєва у зв’язку з цим нагадала, що потрібна нова редакція закону про статус народного депутата: виборча система змінилася, закон має відповідати новим реаліям.

Останні кадрові зміни в секретаріаті Президента були оцінені так: Президент знайшов сили попрощатися з «любими друзями», які діяли за принципом «не знаю як, але не так, як пропонує уряд». Замість них приходять професіонали, з якими можна розмовляти на рівних, відпрацьовуючи в дискусіях концепцію розвитку країни.

Депутати висловилися за підтримку реформи системи управління в регіонах, щоб представник Президента в області виконував ті самі функції, що й представник Президента в АР Крим.

Йшлося і про болючу для області проблему — чорнобильську. Зокрема, про те, що, не послаблюючи уваги до питань соціального захисту постраждалих від аварії, треба активніше боротися з її наслідками, створювати сприятливі умови для проживання.

Житомир.