Харківська облрада оголосила безапеляційний бойкот місцевій облдержадміністрації.

З учорашнього дня Харківська обласна державна адміністрація більшістю депутатів обласної ради оголошена нелегітимною організацією. Відповідну заяву для преси зробив голова Харківської облради Василь Салигін. Це означає, що відтепер усі розпорядження голови облдержадміністрації домінуючою в раді Партією регіонів та її сателітами рішуче ігноруватимуться, а будь-які ініціативи цього державного органу управління взагалі не розглядаються і не включаються до порядку денного сесій.

Під загрозою зриву бюджет, інші важливі соціальні програми. До того ж, підкреслив В. Салигін, якщо законність найближчим часом не восторжествує і Президент не відправить «свого васала», який опинився в опалі облради, у відставку, харківські депутати вживуть ще дійовіших заходів впливу на найвищих осіб держави та області, котрі безцеремонно зневажають Конституцію.

Відверто кажучи, це протистояння влади в одному з найбільших регіонів країни вже добряче всім набридло. Певно, навіть школярам сьогодні ясно, що за пропорційної системи виборів біля керма місцевого державного органу влади не може перебувати людина від політичної сили, яку на виборах підтримало трохи більше п’яти відсотків виборців, та до того ж із таким серйозним вотумом недовіри з боку народних обранців.

Коли верстався номер, судова колегія Київського районного суду м. Харкова прийняла рішення відмовити в скарзі главі Харківської ОДА Арсенові Авакову. На думку суддів, порушення не вплинули на результати голосування депутатів облради з питання про недовіру керівникові регіону.

Харків.