26 вересня 2006 в № 178 «Голос України» опублікував статтю голови Новотроїцької районної ради Херсонської області Петра Збаровського «Невиправдане мовчання». Автор висловив своє сподівання, що Президент України прислухається до волевиявлення депутатів районної ради і відправить у відставку голову районної державної адміністрації Ігоря Охоцького. Нагадаємо, 30 червня за недовіру голові РДА проголосувало 33 із 37 присутніх депутатів (загальний склад ради — 46 депутатів). Серед підстав для невдоволення діями керівника району сесія райради вказала на невиконання РДА програми економічного і соціального розвитку з виробництва товарів народного споживання, транспортних перевезень тощо. А також на незадовільну роботу з виконання комплексної програми реформування та розвитку ЖКГ.

Однак опублікована стаття, на переконання самого Ігоря Охоцького, «є суб’єктивною думкою однієї із сторін». Тому, заради об’єктивності, ми представляємо точку зору й другої сторони.

Глава РДА акцентує свою увагу на тому, що з початку своєї роботи на посаді «не лобіював будь-яких особистих інтересів, не налагоджував панібратських контактів», а «просто перевів стосунки влади з бізнесом у правове поле — без «тіні» й без «відкатів» і свої зусилля спрямував тільки на професійну діяльність». Що стосується динаміки показників соціально-економічного розвитку району в 2001—2006 рр., то Ігор Охоцький переконаний: ситуацію вдалося змінити на краще.

Крім того, стверджує глава РДА, сесія, на якій було зроблено спробу висловити йому недовіру, відбувалася з порушеннями чинного законодавства та регламенту. Наприклад, це питання навіть не було внесене до порядку денного. До того ж не існувало об’єктивних та грунтовних досліджень обставин, на підставі яких можливо висловити недовіру. Зокрема, голова РДА зазначає, що на початку року звітував про роботу в 2005 році, і на той час депутати не мали до нього жодних зауважень. Ще одна незначна обставина полягає в тому, що на момент розгляду цього питання І. Охоцький перебував у відпустці, тож рішення ухвалювалося за його відсутності.

Отож 12 липня 2006 року Дніпровський суд Херсона ухвалив рішення про зупинення дії рішення Новотроїцької райради в частині висловлення недовіри голові райдержадміністрації І. Охоцькому.