Офіційний візит глави українського парламенту розпочався з відвідин Державної Думи Федеральних Зборів Росії. На зустрічі з Головою Думи Борисом Гризловим було обговорено низку питань міжпарламентського співробітництва. Зокрема, у листопаді у Києві після тривалої перерви відбудеться чергове засідання міжпарламентської українсько-російської комісії. На ньому планується обговорити міграційні процеси, у тому числі, реадмісії та законодавчо врегулювати проблему.

Як зазначив Голова Верховної Ради Олександр Мороз, українська і російська сторони домовилися активізувати співпрацю щодо законодавчого супроводу подальшого розвитку економічного та культурного співробітництва. Зокрема, в галузі авіабудування та енергетики.

Відповідаючи на запитання щодо звернення Верховної Ради невизнаної Придністровської республіки до парламентів України та Білорусі про визнання результатів референдуму, Олександр Мороз сказав, що реакція українських законодавців буде стриманою і відповідатиме міжнародним принципам. Він нагадав журналістам, що Президент Росії нещодавно також наголосив на цьому, зокрема, про дотримання принципів територіальної цілісності країни.

Учора Голова Верховної Ради України Олександр Мороз у рамках офіційного візиту до Російської Федерації зустрівся з Президентом РФ Володимиром Путіним. Сторони планували обговорити широке коло питань міждержавного співробітництва, активізацію роботи комісії «Ющенко—Путін».

Володимир КОРОЛЮК, Віктор ТИМОШЕНКО.

Київ—Москва.