Попрацювали з користю

Футбол. Молодіжна збірна України (U-21), очолювана Олексієм Михайличенком, розпочала підготовку до відповідальних офіційних турнірів. Протягом останнього тижня наша команда на полі столичного стадіону НТК ФФУ імені Віктора Банникова провела два товариські поєдинки. Щедро забивали лише українці, зберігши свої ворота недоторканними.

Україна—Білорусь. 3:0. Голи: Федорів, 47, Олійник, 72, Полянський, 83.

Україна—Литва. 3:0. Голи: Фомін, 17, Олійник, 39, Ярошенко, 43.

Господарі в зустрічі проти литовців грали в такому складі: Жук (Мартищук, 46), Полянський (П. Пашаєв, 46), Коротецький, Федорів (М. Пашаєв, 46), Кравченко (Дедечко, 46), Ярошенко (Скепський, 46), Олійник (Горбушин, 46), Фомін (Прийомов, 46), Допілка, Зелді (Чичиков, 46), Гладкий (Яковенко, 46).

Скупий на похвалу Михайличенко цього разу не приховував доброго настрою.

— Дуже задоволений збором, — сказав Олексій Олександрович. — Усі гравці без винятку працювали з величезним задоволенням і віддачею. В обох матчах діяли з бажанням, самовіддано. Радію насамперед від цього. І результати, звісно, задовольнили. Дав можливість пограти всім, кого викликав на збір. Одне слово, в колективі здоровий і творчий мікроклімат. За таких умов можна створювати боєздатний ансамбль, здатний брати високу планку.

Наступний товариський матч українська «молодіжка» проведе в листопаді. Нині ведеться пошук суперника.

За Кубок України

У вівторок Професіональна футбольна ліга провела жеребкування 1/8 фіналу Кубка країни. Серед восьми пар між собою зійдуться чотири команди вищої ліги. Київське «Динамо» зустрінеться з ФК «Харків», а «Кривбас» прийматиме «Іллічівець».

Донецький «Шахтар» відвідає Бориспіль, де поміряється силами з «Борисфеном», який, хоч і переживає скрутні часи, в 1/16 фіналу вибив з розіграшу одеський «Чорноморець».

Решта пар: ФК «Львів — «Металіст» (Харків), «Титан» (Армянськ) — «Дніпро» (Дніпропетровськ), «Кримтеплиця» (Молодіжне) — «Таврія» (Сімферополь), ПФК «Севастополь» (Севастополь) — «Металург» (Донецьк), «Сталь» (Дніпродзержинськ) — «Сталь» (Алчевськ).

Поєдинки цього етапу відбудуться 25 жовтня.

Нове побачення на землі обітованій

Як і обіцяли, відбудеться другий турнір «Кубок першого каналу» з футболу. Нагадаємо, що перший турнір провели в Тель-Авіві в лютому нинішнього року. Тоді суперечку вели донецький «Шахтар», київське «Динамо» і московські клуби — «Спартак» і ЦСКА. Все завершилося перемогою «Шахтаря», другими були кияни.

Змагання дуже сподобалися учасникам і вболівальникам. Отже, продовження буде. Останнього тижня січня 2007 року на стадіонах Ізраїлю за приз боротимуться уже шість клубів, які розподілять на дві групи: по одному представникові Ізраїлю, України та Росії в кожній. Після першого етапу відбудуться стикові поєдинки, котрі й визначать переможців і призерів.

Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.