Футбол. Сьогодні на столичному НСК «Олімпійський» о 20.00 за свистком арбітра із Швеції Мартіна Ганссона розпочнеться матч відбірного циклу Євро—2008 між збірними України і Шотландії. Ми приймаємо лідера групи В, котрий виграв усі три матчі на старті.

Шотландська футбольна делегація прилетіла до Києва ще в понеділок під вечір і отаборилася в готелі «Прем’єр палац». І вже через якийсь час на Хрещатику були помічені гурти чоловіків, одягнених у... спідниці в характерну клітинку.

Учора гості знайомилися з полем головного стадіону України. А перед заняттям з представниками ЗМІ у прес-центрі стадіону спілкувався наставник гостей Волтер Сміт.

— На початку циклу я думав, що вихід із групи буде прирівнюватися до дива, — сказав містер Сміт. — Навіть і гадки не мав, що здобудемо дев’ять очок у перших трьох матчах. До речі, найскладнішим виявився перший матч з литовцями. Не думаю, що ми стали головними фаворитами. Адже в кожному наступному поєдинку нам буде грати дедалі важче.

Тепер ми показали, що собою являє збірна Шотландії. Ми мусимо дуже важко працювати, бути відповідальними і показувати результат без гравців світового рівня. Однак це не означає, що не можемо досягти успіху. Ми почали його досягати, й інші команди почали на це зважати. Ми прибули до Києва з надією, але в ній є уже трохи впевненості. У нас, напевне, найскладніша відбірна група до Євро—2008. Однак якщо ми працюватимемо так само наполегливо, як з французами, й матимемо трохи щастя, бо без цього вигравати просто неможливо, то нам нема чого боятися. Якщо подивитися на нашу групу, то тут важко не програти. Нікому це не вдасться. Звичайно, французи не очікували втратити очки з нами, але так уже сталося. Італійці також мають втрати. Саме тому і є великим задоволенням мати тепер дев’ять очок.

Сміта трохи засмутила кількість жовтих карток, отриманих його підопічними в матчі з французами. Він вважає, що це може вплинути на гру з українцями, бо треба залучати до зустрічі в Києві нових гравців.

Традиційна передматчева прес-конференція тренера збірної України Олега Блохіна відбулася на тренувальній базі ФК «Динамо» Київ в Кончі-Заспі.

Журналісти дізналися, що після повернення з Італії збірна України одразу стала до роботи за раніше розробленою програмою. Тренувався разом зі всіма й Андрій Шевченко, який напередодні відіграв один тайм за «Динамо» у товариській зустрічі проти любительського клубу «Арсенал» із Білої Церкви (кияни виграли 5:0) і забив м’яча. Шкода, що пропустить гру проти Шотландії досвідчений Володимир Єзерський. Його жовта картка в Римі стала для нього другою в нинішньому відбірковому циклі. Єзерський вже відбув з табору національної команди. Також вирушив до Донецька і форвард «Шахтаря» Олексій Бєлік. У нього травма задньої поверхні стегна, якої він зазнав раніше. Сумно, бо Олексій останнім часом набув хорошої форми, відзначався результативністю. І, звичайно, міг дуже допомогти збірній.

Певні проблеми має і Анатолій Тимощук, який у грі з Італією зазнав невеликого ушкодження. Та ми добре знаємо характер цього спортовця-патріота, котрий заради України готовий на будь-які жертви. Ще раніше поїхав з табору національної збірної Олег Романчук, у якого застуда.

Проте всі ці клопоти — вже на другому плані, а на перший виходить сам матч. Олег Блохін казав раніше, що команда налаштовується тільки на перемогу. Інший результат її не задовольнить.