На 1 вересня поточного року заборгованість із виплати заробітної плати, за даними Держкомстату України, обчислювалася у 998,1 млн. грн. Цілком проблему цих боргів не міг розв’язати жодний уряд. Нинішній міністр праці і соціальної політики Михайло Папієв каже, що його попередники цим питанням практично не займалися. Тривожить те, що із січня 2006 року збільшилася заборгованість працівникам економічно активних підприємств.

Михайло Папієв стверджує, що відповідальність за ситуацію лежить на місцевій владі. Її наділено відповідними повноваженнями контролювати керівників підприємств різних форм власності. Тому і питати за борги — з неї. З керівниками підприємств-боржників розривають контракт і, згідно з чинним законодавством, можуть покарати адміністративно і навіть посадити... Але ці заходи не завжди діють. На одному з підприємств Кіровоградщини змінили директора, а за нового керівництва борги із зарплати тільки збільшилися.

Головний державний інспектор праці України Володимир Лось в інтерв’ю «Голосу України» підтвердив, що не завжди звільнення керівника змінює ситуацію на краще.

— Необхідно в кожному випадку розбиратися, аналізувати і приймати правильне рішення. Причини виникнення боргів у кожній ситуації різні. І не завжди суб’єктивні. Це може бути відсутність оплати виконаних робіт із держзамовлення або взагалі відсутність замовлень, тобто роботи тощо, — каже співрозмовник.

Заступник голови федерації роботодавців України Володимир Грищенко переконаний: визнання банкрутом підприємства, покарання керівників, звернення до прокуратури — не завжди результативні.

— Федерація пропонує проаналізувати причини виникнення заборгованості і створити умови для поповнення обігових коштів на підприємствах, — каже Володимир Грищенко. — Ми намагалися зупинити Кабмін, коли торік економічно необґрунтовано тричі підвищували мінімальну зарплату. Для цього у підприємств не було можливостей. От сьогодні маємо нові борги...

Що ж робити людям, котрі по кілька місяців не одержують чесно зароблене?

Заступник голови ФПУ Сергій Українець радить працівникам, яким безпідставно не платять зарплату, подавати до суду самим або звертатися до профспілок, які обіцяють сприяння в цьому питанні.