У Рівному відбулося оперативне засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в області. На ньому розглядали питання щодо організації роботи з ліквідації можливих заторів на річці Стир для забезпечення безаварійної роботи Рівненської атомної електростанції. Оскільки Стир протікає також територією Волинської області (203 кілометри), участь у засіданні взяли і керівники управління з надзвичайних ситуацій та управління водних ресурсів сусідньої з Рівненщиною Волині.
Ситуація ускладнюється тим, що минулий рік у регіоні був маловодним і в 2015-й Стир увійшов з рівнем води на десять сантиметрів нижчим, ніж у такі ж маловодні 1990, 1994 і 2003 роки.
На засіданні комісії йшлося про необхідність відновити водопропускну здатність русла Стиру. Оскільки під час його обстеження виявлено низку місць, де течію стримують повалені у воду дерева, дві затоплені металеві баржі. Учасники наради звернулися до НАЕК «Енергоатом» й уряду з проханням профінансувати проведення цих робіт, а також виділити кошти для підриву льодоставу у разі можливого виникнення заторів. Розроблено також алгоритм взаємодії оперативних служб сусідніх областей та керівництва АЕС у разі зниження рівня води у водозаборі Рівненської атомної електростанції, який живиться зі Стиру.