Інтрига навколо створення широкої парламентської коаліції після заяв лідера фракції «Наша Україна» про перехід в опозицію не тільки не зникла, а навпаки — загострилася. Президент України і почесний глава «НУ» закликав політсили повернутися до переговорів про створення широкої коаліції на засадах Універсалу національної єдності. «Я ще раз хочу звернути вашу увагу на необхідність повернутися до конструктивного діалогу, — сказав Віктор Ющенко. — Розійтися сьогодні — не оригінально. Це ваша відповідальність, котру нема на кого перенести у переговорному процесі. Тому я не вважаю вичерпаним переговорний процес». Президент також назвав «першою аксіомою», на яку повинні зважати всі учасники переговорів, — «досягнення взаєморозуміння, формування політичної, національної єдності». «Україні як кисень потрібна політична стабільність», — так пояснив свою позицію глава держави.

Продовжує наполягати на створенні широкої коаліції з участю «Нашої України» і Партія регіонів. Її лідер і Прем’єр-міністр України Віктор Янукович під час відвідування Миколаївської області зазначив, що процес створення широкої коаліції «поки що не закінчений», хоча і назвав його, «м’яко кажучи, складним». «Вважаю, що у нас разом із Президентом вистачить сил подолати емоції деяких політиків, найближчим часом закінчити процес і підписати документ про коаліцію з «Нашою Україною», — сказав прем’єр.

Сумніваються в остаточності рішення «Нашої України» про перехід в опозицію і лідери інших парламентських фракцій. Зокрема, лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що у «нашоукраїнців» просто є і «певні сумніви», і «певні можливості» щодо входження до провладної коаліції. А лідер фракції Соцпартії Василь Цушко переконаний, що мають відбутися раунди перемовин Президента України Віктора Ющенка з представниками політичних сил, після чого сторони ще раз сядуть за стіл переговорів і зможуть досягти домовленості.