Верховна Рада і Кабінет Міністрів несуть спільну відповідальність за ситуацію в економіці та, зокрема, за ефективний розвиток відносин із міжнародними фінансовими інституціями. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Олександр Мороз на зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Жаном Лем’єром.

Глава українського парламенту висловив вдячність ЄБРР за допомогу, яку здійснює банк для України. О. Мороз висловив переконання, що уряд України працюватиме стабільно, і це буде запорукою успіху співпраці нашої держави з ЄБРР.

У свою чергу, Жан Лем’єр зауважив, що стосунки ЄБРР і України успішно розвиваються, і нині банк багато працює над тим, щоб збільшити обсяги фінансування України у поточному та наступному роках на 50 відсотків. За його словами, невдовзі Україна може стати другим за обсягами клієнтом банку після Російської Федерації.

ЄБРР впроваджує в Україні проекти у галузі будівництва автомобільних та залізничних шляхів, енергетики, муніципальних програм тощо. Президент ЄБРР також відзначив «визначальну роль» українського парламенту в створенні передбачуваного та прозорого середовища для ведення бізнесу, підкресливши, що наразі багато інвесторів зацікавлені у вкладанні коштів в українську економіку.

О. Мороз відзначив серед важливих аспектів співпраці з ЄБРР забезпечення ефективності використання коштів, які виділяються на функціонування об’єкта «Укриття», створення потужностей для виробництва біопалива і реконструкції генеруючих потужностей ТЕС.