Щиросердно вітаю усіх, хто своїм пензлем та божедарними руками зворушує душі людей, — представників образотворчого, декоративного та народного мистецтва, з професійним святом — Днем художника.

Ваш унікальний дар філософського осягнення дійсності та світу людської душі, вміння своїм гострим художнім зором бачити миттєвості найвищого духовного напруження та дарувати багатьом поколінням твори високої естетичної довершеності живлять глибинні корені людського буття.

Процеси, які відбуваються сьогодні в сучасному українському художньому мистецтві, відрізняються справжньою багатогранністю та різноманіттям. Адже кожний ваш твір — це роздуми про істинне і вічне, сенс життя, непроминущі духовні цінності. В творчих пошуках висвітлюється історія нашої Батьківщини, її непроста сучасність, неоднозначні процеси духовного відродження. Виходячи із свого бачення світу, художники створюють глибоко національні твори, які віддзеркалюють внутрішній світ буття народу, відображають духовне довкілля з його проблемами, контрастами, хвилинами щастя і горя, здобутків і поразок.

А головне — ваше прекрасне мистецтво несе с собою родючі зерна правди, бо воно наповнене справжніми гуманістичними ідеалами, звеличує суть українського життя й підносить людську особистість до рівня найвищих цінностей. Саме тому ваш чудовий талант — дійсний творець Прекрасного завжди був і є гідним свого великого народу, землі, на якій він зародився і зростав, країни, яку оспівав і прославив на віки. Впевнений, що цей невмирущий геній творчості ще подарує світові немало шедеврів, які полонитимуть своєю неповторністю та висотою творчого злету.

Щиро бажаю усім майстрам образотворчого, декоративного, народного мистецтва та їхнім вдячним шанувальникам доброго святкового настрою, міцного здоров’я і людського щастя, радості й справжнього творчого натхнення на вашому прекрасному полотні життя.

З повагою, Голова Верховної Ради України Олександр МОРОЗ.