Журнал «Вісник Верховного Суду України» заснований Верховним Судом України та Українською правничою фундацією у 1994 р. За організаційної, фінансової та технічної підтримки цього всеукраїнського благодійного фонду вийшов перший номер видання, який було презентовано на ІІІ (позачерговому) з’їзді суддів України 20 вересня 1996 р.

За 10 років журнал перетворився із щоквартальника з тиражем 3 тис. примірників на щомісячне науково-практичне видання, кількість передплатників якого перевищує 6 тис. Серед них не тільки судді та працівники судів, а й юристи інших категорій: адвокати, працівники правоохоронних органів, юрисконсульти, науковці, викладачі та студенти вузів тощо. Адже він є надійним джерелом офіційної інформації стосовно роз’яснень Пленуму Верховного Суду України з питань застосування законодавства, судових рішень найвищого органу в системі судів загальної юрисдикції, узагальнень судової практики та аналізів судової статистики. У журналі також публікуються коментарі чинного законодавства, матеріали на допомогу судді з найбільш складних проблем здійснення судочинства, дискусійні статті з питань правотворчості і правозастосування, висвітлюються хід судово-правової реформи та діяльність органів суддівського самоврядування, кваліфікаційних комісій суддів. Видання інформує також про важливі події, що відбуваються у Верховному Суді України, про його міжнародні зв’язки. Щороку його зміст збагачується новими тематичними напрямами та формами їх висвітлення.

Включення до переліку наукових фахових видань постановою Президії ВАК України стало свідченням високого професійного рівня журналу. Його забезпеченню сприяє співпраця з виданням не тільки суддів усіх рівнів, а й інших кваліфікованих юристів — практиків і науковців, активна діяльність з формування змісту журналу і вимогливе ставлення до якості оприлюднюваних у ньому матеріалів його редакційної колегії, до складу якої крім суддів та керівників структурних підрозділів апарату Верховного Суду України входять шість докторів і один кандидат юридичних наук — знані в Україні вчені й практики, а також професіоналізм та відповідальність працівників редакції.

Незважаючи на 10-річний вік видання, редакційна колегія та колектив редакції вважають, що його потенціал іще не вичерпано, і продовжують працювати над поглибленням та урізноманітненням його змісту. Адже їх творче кредо — невпинний розвиток журналу.