Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендуватиме Верховній Раді створити тимчасову слідчу комісію для перевірки фактів можливих корупційних дій і зловживання службовим становищем міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком і окремими посадовцями міністерства. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні комітету у середу.

Водночас, як повідомило інформагентство «Інтерфакс-Україна», заступник міністра внутрішніх справ Олександр Новиков повідомив, що парламентський комітет ухвалив рішення про усунення з посади Ю. Луценка на час проведення розслідування. Таке рішення було ухвалене через розслідування інформації, викладеної у публікаціях щотижневика «2000», пов’язаних з діяльністю МВС. Заступник міністра внутрішніх справ назвав рішення комітету політичним.

Однак сам Володимир Стретович в ефірі «5 каналу» заявив, що пункт про відсторонення Ю. Луценка на час роботи слідчої комісії не одержав підтримки більшості членів комітету. Тож це питання вирішуватимуть у сесійній залі Верховної Ради.