Членам споживчих товариств, працівникам підприємств і організацій споживчої кооперації України

Шановні друзі!

Сердечно вітаю вас зі знаменною датою — 140-річчям початку кооперативного руху в Україні.

В умовах структурних змін та глибоких трансформацій виробничих відносин споживча кооперація як соціально-економічний інститут, що охоплює широкі верстви населення країни на принципах спільної діяльності і взаємодопомоги, є важливим сектором національної економіки та реально сприяє поліпшенню економічного і соціального стану суспільства.

Немає сумнівів у тому, що кооператори і надалі докладатимуть усіх зусиль для підвищення ефективності діяльності кооперативних організацій і підприємств та збільшення вкладу споживчої кооперації у справу соціально-економічного розвитку нашої держави. В свою чергу, для забезпечення творчої господарської активності та ініціативи учасників кооперативного руху Верховна Рада України постійно удосконалюватиме відповідну законодавчу базу, яка покликана регулювати особливості створення і функціонування кооперативних форм господарювання відповідно до сучасних вимог.

Щиро бажаю вам, дорогі кооператори, міцного здоров’я, добра і щастя, вагомих здобутків в обслуговуванні населення України. Нехай прекрасний девіз кооператорів світу «взаємодопомога, демократія та мир» знаходить своє дієве втілення у конкретних справах на благо нашої держави.

З повагою,Голова Верховної Ради України,Олександр МОРОЗ.

Колективу Куп’янського медичного коледжу імені Марії Шкарлетової

Сердечно вітаю викладачів, співробітників і студентів коледжу з 75-річчям з дня заснування. 75-річна діяльність коледжу — це багата подіями та яскравими іменами історія становлення і подальшого формування спеціального медичного освітнього закладу, який сьогодні є одним з найстаріших і найкращих в Україні.

За цей час Куп’янський медичний коледж дав путівку в життя майже 30 тисячам висококваліфікованих медичних фахівців, які завжди гідно дотримувалися і дотримуються клятви Гіппократа, чесно і самовіддано служачи благородній справі охорони здоров’я людей в різних куточках України та за її межами.

Ви можете пишатися своїми викладачами, які послідовно впроваджують у навчальний процес новітні медичні досягнення, прогресивні інформаційні технології, розвивають плідне співробітництво з провідними медичними закладами регіону, проводять велику виховну роботу, спираючись на славні традиції попередників.

Знаменним є той факт, що саме ваш навчальний заклад носить ім’я Героя Радянського Союзу, медпрацівника Марії Шкарлетової, чия пам’ять увічнена меморіальною дошкою, і саме у вас споруджено єдиний в Україні пам’ятник подвигу медичних сестер у роки Великої Вітчизняної війни.

Відповідаючи на виклики часу, колектив коледжу постійно знаходиться у творчому пошуку, робить гідний внесок в охорону здоров’я народу. У вересні 2005 року Куп’янський медичний коледж імені Марії Шкарлетової за впровадження новітніх технологій навчання, виховання та високий рівень підготовки фахівців для закладів охорони здоров’я був визнаний лауреатом загальнонаціонального конкурсу «Вища проба» з правом використання відповідної символіки.

Нових вам творчих здобутків та відкриттів, невичерпної енергії та натхнення, міцного здоров’я і благополуччя, плідної праці на благо України.

З повагою,Голова Верховної Ради України,Олександр МОРОЗ.

Міністерство внутрішніх справ перевірятимуть парламентарії

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендуватиме Верховній Раді створити тимчасову слідчу комісію для перевірки фактів можливих корупційних дій і зловживання службовим становищем міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком і окремими посадовцями міністерства. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні комітету у середу.

Водночас, як повідомило інформагентство «Інтерфакс-Україна», заступник міністра внутрішніх справ Олександр Новиков повідомив, що парламентський комітет ухвалив рішення про усунення з посади Ю. Луценка на час проведення розслідування. Таке рішення було ухвалене через розслідування інформації, викладеної у публікаціях щотижневика «2000», пов’язаних з діяльністю МВС. Заступник міністра внутрішніх справ назвав рішення комітету політичним.

Однак сам Володимир Стретович в ефірі «5 каналу» заявив, що пункт про відсторонення Ю. Луценка на час роботи слідчої комісії не одержав підтримки більшості членів комітету. Тож це питання вирішуватимуть у сесійній залі Верховної Ради.