Блок «Наша Україна» не входитиме до широкої коаліції, а переходить в опозицію до урядової коаліції. І готовий розпочати переговори з представниками опозиційних сил щодо спільних дій. Про це після завершення переговорів лідерів чотирьох політичних сил, що відбувалися у середу, повідомив керівник фракції «Наша Україна» Роман Безсмертний. «В ситуації, коли не виконується Універсал національної єдності, підписаний меморандум і відкриваються справи по міністрах від «Нашої України», ми не бачимо можливості далі вести діалог», — зауважив він.

Водночас Роман Безсмертний зазначив, що «Наша Україна» має намір відкликати своїх міністрів з уряду. А також звернутися до Президента з проханням відкликати з посад міністрів, яких призначено за квотою глави держави і які є членами «Нашої України». Якщо хтось не захоче залишати посаду, то, за словами Романа Безсмертного, йому доведеться вибирати між посадою і партійним мандатом.

Щоправда, остаточну крапку в переговорному процесі, схоже, ще не поставлено. Принаймні Роман Безсмертний не виключив можливості, що колись знову можливі переговори. Однак на даний момент, наголосив він, «Наша Україна» більше не ініціюватиме переговорного процесу.

У необхідності продовжити переговори з розширення коаліції упевнений і Голова Верховної Ради Олександр Мороз. Про це журналістам повідомила прес-секретар глави парламенту Вікторія Шведова. За її словами, Голова Верховної Ради переконаний: розбіжності між політиками можуть виникати завжди. «Але спільні інтереси щодо законодавчої роботи і сприяння нормальній роботі уряду важать набагато більше, ніж наявні розбіжності».

Не виключив поновлення переговорного процесу, але лише з окремими народними депутатами-«нашоукраїнцями» й лідер комуністів Петро Симоненко. «Я не можу зараз сказати, що це все остаточно, можливо, буде бажання у частини «Нашої України» продовжити переговори — це вже хай вони визначаються», — зауважив лідер КПУ.