Україна та її влада налаштовані на розвиток і підтримку олімпійського руху і спорту загалом. Цю підтримку, зокрема, здійснюють на законодавчому рівні. На цьому наголосив Голова Верховної Ради Олександр Мороз під час зустрічі з президентом Міжнародного олімпійського комітету Жаном Рогге.

За словами Олександра Мороза, повага до спорту та олімпійського руху виявляється й у тому, що серед народних депутатів є відомі спортсмени. Крім того, глава парламенту висловився за потребу подальшого удосконалення законодавства у сфері спорту, зокрема стосовно проведення спортивних лотерей. За його словами, кошти від їх проведення могли б стати вагомим внеском у розвиток українського спорту. На переконання Олександра Мороза, Національний олімпійський комітет, який очолює олімпійський чемпіон, Герой України Сергій Бубка, також має виступити з ініціативою популяризації і підтримки різних видів спорту і здорового способу життя.

У свою чергу, Жан Рогге відзначив, що парламент будь-якої країни є важливим чинником підтримки спорту. Він подякував Верховній Раді за підтримку МОК у боротьбі з допінгом і високо оцінив той факт, що Україна однією з перших країн підписала відповідну рекомендацію. Водночас Жан Рогге запросив Олександра Мороза відвідати штаб-квартиру МОК у Лозанні (Швейцарія).

Під час зустрічі наголошувалося також на активізації співпраці Міжнародного оліміпійського комітету, Національного олімпійського комітету та профільного парламентського комітету.

Президент НОК Сергій Бубка, який також брав участь у зустрічі, звернувся до Олександра Мороза з проханням підтримати виділення в держбюджеті на наступний рік коштів для комітету. Голова Верховної Ради зазначив, що «будь-які кроки з підтримки спорту знайдуть розуміння у парламенті».