Зміцнення міжпарламентських і культурних зв’язків між Україною та Аргентиною є важливою складовою двосторонніх відносин. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Олександр Мороз на зустрічі з міністром закордонних справ, зовнішньої торгівлі та культури Аргентинської Республіки Хорхе Тайани.

Голова українського парламенту висловився за активізацію двосторонніх відносин, наголосивши на давніх історичних та культурних зв’язках між обома країнами. О. Мороз зазначив, що Аргентина свого часу надала притулок багатьом українцям, тож у наших країн є багато спільного. А стосункам треба надати нового імпульсу.

Від імені аргентинського парламенту Х. Тайани запросив Голову Верховної Ради України відвідати країну з офіційним візитом, що має сприяти подальшому розвитку зв’язків і, зокрема, їх парламентської складової.

Співрозмовники висловилися за потребу активізувати роботу «груп дружби» в парламентах, а також примножувати потенціал української спільноти, котра мешкає в Аргентині. Голова Верховної Ради відзначив: влада Аргентини надає велику підтримку українській діаспорі, що сприятиме зміцненню двосторонньої співпраці країн. О. Мороз також повідомив, що українські соціалісти планують взяти участь у форумі Соцінтерну, який відбудеться в Латинській Америці у листопаді нинішнього року.