У вівторок Голова Верховної Ради України Олександр Мороз взяв участь у вшануванні 70-річчя ветерана київського «Динамо» Віктора Каневського.

«Це був справді прекрасний час, свіже відчуття молодості і утвердження свободи, такої, як ми, молоді, її сприймали», — сказав О. Мороз, згадуючи футбольні матчі з участю київського «Динамо» у шістдесяті роки.

За словами Голови Верховної Ради України, коли «Динамо» у 1961 році виграло чемпіонат СРСР, «це було таке піднесення, ніби ще один космонавт полетів».

«Приклад такого майстра, як Каневський, має бути запалювальним для всіх — і для тих, хто професійно грає у футбол, і для молоді, яка виходить на поле», — вважає О. Мороз.

Назвавши поіменно склад тодішньої команди, Олександр Олександрович зазначив, що «ми брали за взірець «Динамо», це було наше «Динамо», це було патріотичне виховання населення, яке об’єднувало всіх». «Цього відчуття сьогодні не вистачає», — сказав він.

Водночас О. Мороз відзначив внесок Федерації футболу України у розвиток дитячого і юнацького футболу. «Це ті джерела, які будуть насичувати команду нашими талановитими земляками. Якщо ви бачили гру молодіжної збірної на чемпіонаті Європи, то зрозумієте — це хлопці, на яких можна покластися», — сказав Голова Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України вручив ювілярові подарунки — книгу «Біблійні мотиви у російській ліриці 20 століття», дерев’яну розписну вазу і годинник.