Робоча група бере паузу

У понеділок робоча група з формування широкої коаліція закінчила свою роботу, але поки що бере паузу. Про це повідомив член фракції «Наша Україна», голова Партії промисловців і підприємців Анатолій Кінах.

Причина — розбіжності, які потрібно розглянути на принциповому політичному рівні. Анатолій Кінах зауважив, що йдеться про засідання на рівні фракцій і партій, у тому числі тих, які входять до блоку «Наша Україна».

За його словами, «Наша Україна» наполягає на тому, щоб у договір увійшли основні положення Універсалу національної єдності. Однак, сказав він, проти цього виступає фракція Компартії. Блок також наполягає на включенні до регламентної частини договору «вимоги до публічності і обгрунтованості діяльності уряду». Крім того, «нашоукраїнці» хочуть внести пункт про право членів коаліції вимагати узгодження процедур щодо тих проектів рішень, які можуть викликати зауваження в іншої політичної сили.

Голодовка триває

Другий день політичної голодовки під дверима кабінету голови Харківської обласної державної адміністрації А. Авакова може стати останнім. Облдержадміністрація звернулася з позовом у районний суд, і на 11-ту годину ранку вчорашнього дня двох найактивніших «порушників спокою» суддя запросив до залу судового засідання. У телеграмі наголошувалося, що справу буде розглянуто навіть у разі їхньої неявки. Однак на час передачі цього повідомлення в редакцію жодного судового рішення ще немає. У телефонній розмові депутат облради В. Проскурін (один із двох відповідачів) повідомив вашому кореспонденту, що нібито суд усе-таки може сьогодні за відсутності представників сторін ухвалити рішення про заборону пікету і зобов’язати депутатів звільнити приміщення облдержадміністрації.

Микола КОСИЙ.

Харків.

Емоції перемогли

Несподіванкою закінчилася шоста сесія Миколаївської міськради. Про свою відставку заявив міський голова Володимир Чайка. Це рішення він прийняв у ході сесії, після перерви і спілкування з представниками фракцій. На прес-конференції Володимир Дмитрович пояснив свій учинок тим, що не знайдено спільної мови з представниками найчисленнішої і найвпливовішої фракції — Партії регіонів. Як заявив В. Чайка, працювати з такою політизованою радою неможливо. На прес-конференції виступили представники фракції Партії регіонів, які звернулися до міського голови з проханням не приймати поспішних рішень, стримати емоції і продовжити роботу в інтересах міської громади.

Олена ІВАШКО.

Миколаїв.