Олександра Мороза переобрано головою Соціалістичної партії України. Таке рішення ухвалили делегати другого етапу ХІІ з’їзду Соціалістичної партії, що відбувся минулої суботи в Києві. Проти не голосував жоден делегат з’їзду, лише один утримався. О. Мороз запевнив однопартійців, що працюватиме «сумлінно і в міру самовіддано».

Напередодні 200 соціалістів-львів’ян поклали свої партійні квитки (протестуючи у такий спосіб проти співробітництва СПУ з антикризовою коаліцією), однак О. Мороз зізнався, що не бачить в цьому трагедії, й спростував заяви своїх колишніх однопартійців про розкол в СПУ. «Це та метушня, яка не варта уваги», — прокоментував останні партійні події Олександр Мороз і не оминув парламентські.

Голова Верховної Ради зазначив, що вважає нелогічною роботу членів фракції блоку «Наша Україна» у коаліційному Кабінеті Міністрів без приєднання самої «Нашої України» до коаліції. Водночас він висловив упевненість, що «НУ» все-таки приєднається до коаліції. «Знаючи позицію і Президента, і Романа Безсмертного (лідера фракції «НУ» у Верховній Раді), на мій погляд, коаліція буде створена, тим паче що всі методичні матеріали, всі формальні речі для цього підготовлені», — зазначив Голова Верховної Ради. Лідер СПУ також переконаний, що така коаліція необхідна для суспільства, для парламенту, хоча б для того, щоб мати політичний баланс у парламенті. Крім того, він зазначив: «Те, що є окремі розбіжності між суб’єктами ймовірної коаліції, не означає, що вони не можуть співробітничати з вирішення дуже важливих питань».

Голова Соціалістичної партії виступив проти позбавлення повноважень депутатів, які не дотримуються внутрішньофракційної дисципліни. Водночас Олександр Мороз вважає, що «коли член фракції веде себе всупереч рішенням фракції, а тим паче належить до іншої політичної структури в парламенті, то він не повинен бути членом фракції з наступним вирішенням питання і щодо його партійності».

Найближчим часом, за словами О. Мороза, парламент планує розглянути проект змін до Конституції України в частині місцевого самоврядування, про який до Верховної Ради надійшов висновок Конституційного Суду.