З наступного року в Україні запроваджується почесне звання «Народний вчитель» та надаватимуться стипендії кращим освітянам. Про це повідомив Голова Верховної Ради Олександр Мороз під час учорашнього вручення нагород і відзнак Верховної Ради групі освітян з нагоди професійного свята — Дня учителя.

— Немає благороднішої і благодатнішої професії, ніж учитель, бо він забезпечує перспективу суспільства, — наголосив Олександр Мороз.

Водночас він нагадав про необхідність зростання заробітної платні вчителя, оскільки, за його словами, вона «не відповідає вкладеним зусиллям». При цьому він підкреслив, що «стратегічною метою» для Верховної Ради України, для суспільства загалом має стати підвищення статусу вчителя, оскільки вчитель не повинен забезпечувати свою сім’ю в інший спосіб, аніж своєю професією. На переконання Олександра Мороза, матеріальне забезпечення педагогів повинне дозволяти їм вдосконалюватися професійно, мати сучасну комп’ютерну техніку, бути прикладом для своїх учнів.

Крім того, Голова Верховної Ради зазначив: парламент завжди опікувався проблемами педагогів, особливо нині, завдяки чому «останніми роками ставлення до вчителя змінюється».

У зустрічі Голови Верховної Ради України Олександра Мороза з освітянами взяв участь міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко.