Шановні львів’яни!

Сердечно вітаю Вас з важливою подією в історії краю — 750-річчям заснування міста Лева — справжнього діаманта Східної Європи, одного з провідних економічних, інтелектуальних та духовних центрів нашої держави.

Львів’яни можуть по праву пишатися успадкованим від своїх великих попередників героїчним минулим, що є невід’ємною часткою української історії та одним із безцінних джерел, котрі живлять національний характер і волелюбний дух нашого народу.

Знаменно, що архітектурний ансамбль історичного центру міста — справжній музей просто неба — внесено до переліку світової культурної спадщини ЮНЕСКО, завдяки чому в усьому світі відомі львівські історичні та культурні пам’ятки, зокрема площа Ринок, Високий замок, собор святого Юра, костьол Марії Магдалени, Львівська опера, Галерея мистецтв, Стрийський парк тощо. Нашою спільною турботою, в тому числі на законодавчому рівні, має бути державна підтримка у збереженні цього безцінного багатства.

Демократичні самоврядні традиції, які пронизують багатовікову історію міста ще з часів Галицько-Волинського князівства, стали нормою життя сучасного львівського самоврядування, яке багато робить для покращення життя городян.

Високе усвідомлення свого громадянського обов’язку, патріотизм, професіоналізм, освіченість львів’ян, їхня налаштованість на конкретні справи дають усі підстави сподіватися, що Львів і надалі залишатиметься одним із провідних міст України, центром громадських свобод і ініціатив.

Вірю, що мешканці міста, які так багато зробили для досягнення державної незалежності України, докладуть усіх зусиль, щоб зберегти і зміцнити єдність країни і народу, мир і злагоду в суспільстві.

Щиро бажаю Вам, дорогі львів’яни, доброго здоров’я, благополуччя і щастя, здійснення мрій та задумів на майбутнє, творчої активності та нових звершень на благо України.

З повагою,Голова Верховної Ради України Олександр МОРОЗ.