Треба дещо розтлумачити

Кабінет Міністрів направив до Конституційного Суду подання, в якому просить розтлумачити правові норми, що регулюють скріплення підписами Прем’єр-міністра указів Президента.

Про це, як передає «Інтерфакс-Україна», повідомив голова Конституційного Суду Іван Домбровський. За його словами, подання перебуває у стадії попереднього розгляду. Однак «до нього є претензії з приводу оформлення». Водночас голова КС зауважив, що це перше звернення до суду стосовно тлумачення нових норм Конституції.

Адвокат Лазаренка захищатиме ще одного «резонансного» підсудного

Як ми вже повідомляли в минулому номері, на судове засідання у справі про вбивство Георгія Гонгадзе 27 вересня не з’явився захисник одного з підсудних, у зв’язку з чим слухання перенесли на п’ятницю. Вчора «адвокатську проблему» розв’язали заміною: Микола Протасов надалі користуватиметься послугами Віктора Чевгуза: до речі, пан Чевгуз відомий як адвокат Павла Лазаренка. Він також представляв інтереси викривача «донецької мафії» Бориса Пенчука у справі проти Бориса Колеснікова.

Головуюча на процесі суддя Ірина Григор’єва на ранковому засіданні просвітила і про причини неявки на засідання тепер уже колишнього адвоката Леоніда Ладана. Він, за її поясненням, перебуває в лікарні, де йому проводять інтенсивну терапію.

Після цього «оргпитання» суд почав допит другого свідка у справі — Людмили Фролової, яка брала безпосередню участь у створенні інтернет-видання «Українська правда». Людмила виконувала адміністративно-редакторські функції.

Колишня співробітниця Георгія підтвердила, що кілька разів бачила спостереження за ним з вікон офісу редакції «УП».

Людмила КОХАНЕЦЬ.