Проблем, важких для розв’язання, між Україною і Росією не існує — заявив, як передає УНІАН, Голова Ради Федерації Федеральних Зборів Росії Сергій Миронов на прес-конференції в Києві.

Глава верхньої палати російського парламенту повідомив, що під час зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком обговорювався весь спектр двосторонніх відносин. «Це була добра, дружня, добросусідська розмова. Таких термінів, як потепління чи похолодання, не повинно бути, — сказав С. Миронов, — у нас що — була війна? Є питання, що потребують розв’язання. У нас буде тепло між нами».

Коментуючи рішення Севастопольського апеляційного господарського суду від 11 вересня про вилучення 22 гідрографічних об’єктів, у тому числі кримських маяків, у Міністерства оборони Російської Федерації, С. Миронов висловив переконання, що Україна і Росія мають вирішувати суперечки з навігаційної інфраструктури в рамках двостороннього міжнародного договору. А у разі виникнення складностей у ході вирішення питань навігаційного забезпечення, їх варто вирішувати на президентському чи урядовому рівні, а також по лінії міністерств оборони.

Виступаючи на Міжнародному форумі, присвяченому 65-річчю трагедії Бабиного Яру, Голова Ради Федерації Федеральних Зборів Росії наголосив про необхідність об’єднання зусиль між усіма світовими державами в боротьбі з тероризмом, ксенофобією, антисемітизмом і фашизмом, націоналістичними забобонами. «Головне завдання сьогодні всіх людей із здоровим глуздом — не тільки засуджувати такі явища, а й боротися з ними силою закону і громадської думки», — сказав С. Миронов.