Туризму — зелене світло

Нині є всі передумови для того, щоб вітчизняний туризм став прибутковою галуззю, яка поповнювала б бюджет і серйозно впливала на формування позитивного іміджу України. Таку думку висловив голова Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Микола Томенко під час «круглого столу» у Чернігові.

Йшлося про те, що комітет рекомендував парламенту і уряду затвердити фінансування Державної служби туризму і курортів на підтримку розвитку туризму у сумі майже 25 млн. гривень. Передбачається також створити інформаційний туристичний портал та проводити активну інформаційну кампанію в іноземних мас-медіа для залучення закордонних туристів до відпочинку в Україні.

А немовлятам — 8500 гривень

Комітет з питань економічної політики підготував пропозиції до проекту закону про Державний бюджет України на 2007 рік. Крім того, народні депутати висловилися за те, щоб дозволити Кабінету Міністрів України у 2007 році за поданням Фонду державного майна України та погодженням з Верховною Радою України вносити зміни до переліку об’єктів, які підлягають приватизації.

На засіданні комітету було підтримано пропозицію, щоб статтю 60 проекту держбюджету викласти в такій редакції: «допомога при народженні дитини — у розмірі 8500 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово при народженні дитини в сумі 3400 гривень, решта — протягом наступних 12 місяців рівними частинами».