Голова Верховної Ради України Олександр Мороз під час зустрічі з заступником Голови Сейму Литовської Республіки Відасом Гядвіласом висловився за активізацію двосторонньої співпраці. В. Гядвілас запросив О. Мороза відвідати Литву на чолі офіційної парламентської делегації у зручний для нього час, нагадавши, що письмове запрошення вже надіслано.

Співрозмовники обмінялися думками про євроінтеграційні процеси. Литва, заявив В. Гядвілас, підтримує європейські прагнення України. «Україна повинна бути у ЄС, ми чекаємо на вас», — заявив він.

На прохання Голови Верховної Ради України В. Гядвілас розповів про соціально-економічну ситуацію у Литві, яка вже є членом Європейського союзу. О. Мороз і В. Гядвілас поінформували один одного про роботу вітчизняних парламентів, зокрема, про принципи формування бюджетів та перебіг бюджетного процесу. Глава українського парламенту наголосив, що парламент несе відповідальність за роботу уряду, відзначивши значне поліпшення співпраці Верховної Ради та Кабінету Міністрів України.