Табло

Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 27 вересня.

Група Е. «Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Динамо» (Україна, Київ). 5:1. Голи: ван Ністелрой, 20, 70 (п), Рауль, 27, 61, Реєс, 45+1, Мілевський, 47.

«Реал»: Касільяс, Роберто Карлос, Рамос, Каннаваро, Діарра, Рауль (Робіньйо, 84), Емерсон, Гуті, ван Ністелрой (Роналдо, 72), Реєс (Бекгем, 46), Мехія. Тренер — Фабіо Капелло.

«Динамо»: Шовковський, Саблич, Корреа (Михалик, 74), Белькевич (Рибка, 70), Рінкон (Алієв, 81), Шацьких, Гусєв, Мілевський, Несмачний, Гавранчич, Юссуф. Тренер — Анатолій Дем’яненко.

Попереджено: Шацьких, 66, Рамоса, 82. Вилучено Шовковського (68, фол останньої надії).

Арбітр — Грем Полл (Англія).

Мадрид. «Сантьяго Бернабеу». 60 000 глядачів.

«Стяуа» (Румунія, Бухарест) — «Олімпік» (Франція, Ліон). 0:3 (Фред, 43, Тьягу, 55, Бензема, 89).

В Н П М О

1. «Олімпік» 2 0 0 5—0 6

2. «Реал» 1 0 1 5—3 3

3. «Стяуа» 1 0 1 4—4 3

4. «Динамо» 0 0 0 2—9 0

Група F. «Бенфіка» (Португалія) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 0:1. «Селтик» (Шотландія) — ФК «Копенгаген». 1:0. «МЮ» — 6 очок, «Селтик» — 3, «Бенфіка», ФК «Копенгаген» — по 1.

Група G. «Арсенал» (Англія) — «Порту» (Португалія). 2:0. ЦСКА (Росія) — «Гамбург» (Німеччина). 1:0. «Арсенал» — 6, ЦСКА — 4, «Порту» — 1, «Гамбург» — 0.

Група Н. АЄК (Греція) — «Андерлехт» (Бельгія). 1:1. «Лілль» (Франція) — «Мілан» (Італія). 0:0. «Мілан» — 4, «Лілль», «Андерлехт» — по 2, АЄК — 1.

Погода однакова і гра також, ніяка...

У Мадриді тепер стоять сонячні теплі дні. Майже такі само, як і в Києві. А динамівці у столиці Іспанії, як і вдома проти бухарестського «Стяуа», нічим не порадували. Зовсім навпаки — ще більше засмутили. Анатолій Дем’яненко запевняє, що роз’яснює підопічним усе до подробиць. Та вони не виконують тренерських настанов, хоч плач. А ще в наших футболістів, на відміну від суперників, очі не горять характерним полум’ям бажання боротися за перемогу до останнього.

Усе це, власне, і призвело до чергової нищівної поразки «Динамо». Щоправда, наставник мадридців, знаменитий італійський фахівець Фабіо Капелло критикував свою команду і хвалив... киян. Чому? Аргументи його такі: динамівці, мовляв, створили п’ять-шість голевих моментів біля воріт «Реала». Це найбільше засмутило синьйора Капелло. І якби гості були розторопніші, наполегливіші, робили свою справу на нормальних швидкостях, сказав тренер господарів, то неодмінно добилися б ліпшого результату.

Але так не сталося. Хоча «Реал» тепер не такий уже й грізний. А Бекгем і Роналдо — бліді тіні колись видатних віртуозів-лідерів. Один, схоже, перенасичений славою, другий має зайву вагу і швидше нагадує неповоротке слоненя. Однак і без них знайшлися гравці, котрі діяли з великим бажанням. Насамперед це, уже традиційно, Рауль і, звичайно, Руд ван Ністелрой.

До речі, в нідерландця, з’ясувалося, був особливий стимул відзначитися в матчі проти «Динамо». Того дня його дружина народила йому доньку. І щасливий татусь зробив «дубль».

Хоча оборона «Реала», як ми казали, і дозволяла динамівцям немало, та зиску від цього — жодного. Знову невпевнено і шкідливо для команди зіграв її досвідчений воротар, котрий переживає надто вже затяжну чорну смугу. Зрештою, Шовковський прийняв не найкраще рішення, коли збив Ністелроя і забезпечив своєму колективу подвійне покарання — вилучення і пенальті.

Як і в попередніх матчах, украй невдало діяли і оборонці киян, котрі, за словами їхнього тренера, самі «привезли» чотири голи з п’яти. «Показовий» момент, коли Гавранчич, мов початківець, перебуваючи під пресингом суперника, недбало відкотив м’яча Шовковському. Рауль миттєво зіграв на перехоплення і влучив у порожні ворота.

Кілька слів про нашого юного воротаря. Рибка хоча й не відбив пенальті, відмінно вписався у гру і не раз виручав команду. Але став жертвою жорстоких грубощів із боку Рамоса, котрий вдарив нашого воротаря ліктем у щелепу. І це за рахунку 5:1! Кому, скажіть, була потрібна така активність?

Коли прозвучав фінальний свисток, Олександр упав на траву. На жаль, той підступний удар таки наробив лиха. В мадридському аеропорту я запитав Рибку, котрий сидів осторонь, схиливши голову на груди, як він почувається. Хлопець скромно відповів, що нічого страшного, все минеться. Проте в «Борисполі» динамівського воротаря забрала карета швидкої допомоги. Можливо, справді, не все так страшно. Однак зайва лікарська пильність не завадить. Дай Боже, щоб у Сашка все закінчилося добре, без наслідків.

Що буде далі з «Динамо»? Либонь, це питання найбільше тривожить прихильників команди. Але процес реабілітації триватиме не один день. З поінформованого джерела в команді ми дізналися, що в період між колами чемпіонату можливі серйозні кадрові зміни. Баласт тримати дуже збитково і матеріально, і морально. Однак то буде пізніше. Поки що вкрай потрібний «ремонт» на ходу...

Мадрид—Київ.

Щиро дякуємо керівництву ФК «Динамо» (Київ) за сприяння в підготовці цього матеріалу.