Україна і Росія мають намір найближчими днями завершити переговори про ціну додаткових обсягів газу в 2006 році. Про це вчора заявили журналістам Прем’єр-міністр України Віктор Янукович і його російський колега Михайло Фрадков після завершення їхньої зустрічі в Москві.

Михайло Фрадков зазначив, що він не може поки що назвати ціну на додаткові обсяги газу для України в 2006 році і не хоче передбачати наперед бажання залишити ціну на газ незмінною. У свою чергу, Віктор Янукович відзначив, що для України принципово зберегти до кінця цього року ціни на імпортний газ на рівні 95 доларів за тис. кубометрів.

Учора ж Прем’єр-міністр України зустрівся з главою «Газпрому» Олексієм Міллером. Мета зустрічі — пошук компромісу стосовно ціни на газ, що має задовольнити і споживачів України, і російських постачальників.

А напередодні газових переговорів у Кремлі відбулася зустріч Віктора Януковича з президентом Росії Володимиром Путіним. Про подробиці їхньої розмови відомо зовсім мало. Зокрема, за офіційними повідомленнями, Янукович і Путін розглянули питання підготовки зустрічі глав держав у форматі комісії Путін—Ющенко.