Співпраця буде успішна

Поглиблення міжпарламентської співпраці, двосторонніх зв’язків та євроінтеграційні устремління нашої держави обговорили на зустрічі Голова Верховної Ради України Олександр Мороз та Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндської Республіки в Україні Лаура Рейніля. Пані посол Фінляндії, країни, що нині головує в ЄС, відзначила «дуже ефективний» законотворчий процес у Верховній Раді. У свою чергу, Олександр Мороз високо оцінив позицію Фінляндії у ЄС, висловивши сподівання на успішність проведення 27 жовтня в Гельсінкі саміту «Україна—ЄС». Голова Верховної Ради також наголосив, що євроінтеграція є одним із пріоритетів для України, і висловився за доцільність обговорення на саміті нової системи безпеки в Європі. «Вступ України до ЄС і співпраця з НАТО залежать від того, чи буде в Україні демократія чи щось інше», — сказав О. Мороз.

Співрозмовники також обговорили проблеми Придністров’я, вступу України до СОТ.

Вл. інф.

Рівність потрібна всім

«Річниця ухвалення Закону «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків»: реалії застосування, проблеми, перспективи». Таку назву мав організований Комітетом Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин «круглий стіл», що відбувся вчора.

Під час засідання обговорювалися, зокрема, результати застосування норм закону в різних сферах життя та особливості його впровадження. Йшлося також про проблеми, які виникли під час застосування закону та про подальші кроки на шляху формування гендерної демократії.