Учора Голова Верховної Ради України Олександр Мороз зустрівся з делегацією ділових кіл Данії на чолі з Його Високістю Принцом Йоакімом.

Під час зустрічі обговорювалися, зокрема, питання поглиблення бізнес-контактів та вступу України до СОТ. За словами Голови Верховної Ради, усі питання, пов’язані зі вступом України до Світової організації торгівлі, український парламент розглядатиме позачергово.

У свою чергу Принц Йоакім зауважив, що Данія підтримує прагнення України вступити до СОТ. Крім того, він наголосив, що метою його візиту є «сприяння розвитку бізнес-контактів, зокрема, у сфері сільського господарства і пов’язаних з ним галузях». На переконання Принца Йоакіма, в Україні відбулися значні позитивні зрушення в економічній сфері та на шляху утвердження демократії. Він відзначив зацікавленість представників ділових кіл Данії у розвитку зв’язків з Україною, що викликано «стабільною політичною ситуацією в Україні та неухильним дотриманням демократичних стандартів».

Олександр Мороз висловив упевненість, що двостороння співпраця між нашими країнами з обміну досвідом та розвитку співробітництва у сфері тваринництва на індустріальній основі, використання біотехнологій та організації земельних відносин буде перспективною.

Глава парламенту переконаний: продукція вітчизняних виробників є конкурентоспроможною. «Та країна, яка співпрацюватиме з Україною в господарській сфері, буде дуже вигравати, і ЄС в цілому також», — підкреслив він. Водночас занепокоєння Голови Верховної Ради викликає збільшення імпорту продукції сільського господарства.

Вл. інф.