Сеуканда запросили до секретаріату

Хокей. Відкритий чемпіонат Білорусі. 7-й тур. 20 вересня. Першу перемогу в турнірі здобув київський «Сокіл». Кияни вдома мінімально здолали мінський «Керамін» — 1:0. Переможною виявилася шайба, котру закинув Олександр Панченко. Гості замінили голкіпера на шостого польового гравця. Але пробити молодого воротаря українського клубу Миколу Ворошнова срібним призерам попереднього чемпіонату не вдалося.

Одразу після матчу тренеру «Сокола» Олександрові Сеуканду зателефонували із секретаріату Президента України і призначили зустріч. Вона відбулася вчора. На ній мали обговорити стан справ в українському хокеї. Олександр Юрійович пообіцяв розповісти читачам «Голосу України» про розмову в секретаріаті докладніше.

Лише результати

Футбол. Кубок країни. 1/16 фіналу. 20 вересня. «Явір» (Краснопілля) — «Шахтар» (Донецьк). 1:6. «Олком» (Мелітополь) — «Динамо» (Київ). 0:4. «Борисфен» (Бориспіль) — «Чорноморець» (Одеса). 4:2. «Динамо-ІгроСервіс» (Сімферополь) — «Іллічівець» (Маріуполь). 2:4. «Енергетик» (Бурштин) — «Металіст» (Харків). 0:2. «Дніпро» (Черкаси) — «Дніпро» (Дніпропетровськ). 0:1. «Закарпаття» (Ужгород) — «Таврія» (Сімферополь). 2:3. «Кримтеплиця» (Молодіжне) — «Металург» (Запоріжжя). 2:2 (пенальті — 3:1). «Оболонь» (Київ) — «Сталь» (Алчевськ). 0:1. «Олімпік» (Донецьк) — «Кривбас» (Кривий Ріг). 1:2. «Сталь» (Дніпродзержинськ) — «Зоря» (Луганськ). 1:0. ФК «Львів» — «Карпати» (Львів). 1:1 (пенальті — 3:0). ПФК «Севастополь» — «Волинь» (Луцьк). 3:0. «Десна» (Чернігів) — ФК «Харків». 0:2.

Оптимізм президента ФФУ

Позавчора в Києві відбулася прес-конференція президента ФФУ, члена виконкому УЄФА Григорія Суркіса і посла Республіки Польща в Україні Яцека Ключковського. На ній побував кореспондент «Голосу України». Тема розмови — підсумки перевірки інспекторів УЄФА України і Польщі, котрі ведуть боротьбу за право проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

За словами президента ФФУ, Україна й Польща на 99 відсотків здобули перемогу в тендері. І якщо постане потреба, то на всі 100 відсотків виграють боротьбу за Євро—2016.

— Підсумки перевірки дають багато підстав для радості й оптимізму, — сказав пан Суркіс. — Знаємо, де нам потрібно допрацювати... Дуже радує, що наші країни на рівні президентів, влади і парламентів, а також на рівні рядових уболівальників продемонстрували УЄФА, що ми єдина команда, яка зробить усе можливе, щоб до 2010 року наші країни були повністю готові для прийому чемпіонату Європи. Звичайно, в кожній заявці є позитивні й негативні сторони. Ми знаємо свої мінуси й хочемо їх усунути. А якщо одержимо чемпіонат, будемо зобов’язані їх усунути. За п’ять років наша країна зміниться так, як не змінилася б і за тридцять!..

Яцек Ключковський відзначив: «Якщо УЄФА хоче зробити глобальні зміни і розвивати футбол у Європі дедалі більше, то проведення чемпіонату в наших країнах —єдино правильне рішення... На території України і Польщі проживає 85-мільйонне населення. І на наших теренах ще не відбувалися такі змагання».

Як відомо, фінальна презентація країн-кандидатів відбудеться 7 грудня, а наступного дня виконком УЄФА таємним голосуванням визначить переможця.

Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.