Держава не допрацьовує у справі захисту ветеранів, у тому числі й партизанського руху. Зокрема, у сфері забезпечення пільг, передбачених законодавством. На цьому акцентував увагу Голова Верховної Ради Олександр Мороз під час зустрічі з членами комісії колишніх партизан у Великій Вітчизняній війні при Верховній Раді України. Водночас глава парламенту зауважив: треба «не допустити замовчування тієї великої справи, яку зробили ветерани, це важливо для патріотичного виховання».

Під час зустрічі обговорювалася низка актуальних питань. Колишні партизани, зокрема, порушили питання необхідності відновлення Державного комітету у справах ветеранів. З такою думкою погодився й Олександр Мороз, додавши, що «це питання поставлене перед урядом». Крім того, було висловлено побажання налагодження тіснішого діалогу комісії та Верховної Ради, зокрема для погодження положень законодавства, які стосуються ветеранів.

Щоправда, обурення колишніх партизанів викликав той факт, що останнім часом знято багато пам’ятних знаків, які увічнювали пам’ять партизанів та підпільників, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни. Вони звернулися до керівництва Верховної Ради України з проханням сприяти в увічненні пам’яті загиблих партизанів та підпільників.