Компроміс буде знайдено

Голова Верховної Ради Олександр Мороз на прес-конференції заявив, що учасники робочої групи зі створення широкої коаліції відстоюють позицію, про яку не раз наголошували: коаліція має бути розширена. «Це є юридичне оформлення того стану, який склався на сьогодні, коли «Наша Україна» увійшла у владу», — наголосив він. За словами глави парламенту, своєрідним лакмусовим папірцем щодо перспективності розширення коаліції було рішення досвідченого політика Романа Зварича про складання депутатських повноважень і входження до складу Кабінету Міністрів.

Олександр Мороз повідомив також, на засіданні погоджувальної ради лунали міркування, що варто було б у зв’язку зі спекуляціями навколо НАТО висловити позицію Верховної Ради про те, що треба розвивати співробітництво з Північноатлантичним альянсом у взаємних інтересах. «У цих питаннях не потрібно розвивати напругу», — наголосив він.

Крім того, Олександр Мороз зауважив, що європейська система безпеки не забезпечує інтереси суспільства і необхідно виробляти нові механізми. «Якби ми провели міжнародну конференцію, рішення якої були б обов’язкові для кожної держави, ми мали б іншу ситуацію». Однак, за словами глави парламенту, на все це потрібно кілька років. Водночас він зауважив, що у 1994-му році ми мали право про це говорити як держава, яка перша відмовилася від ядерної зброї. «А сьогодні з нами ніхто говорити не буде. Треба, щоб солідні держави були зацікавлені у створенні такої системи в Європі», — зауважив Олександр Мороз.

Нев’януча слава

Напередодні Дня партизанської слави Голова Верховної Ради Олександр Мороз зустрівся з членами комісії колишніх партизанів Великої Вітчизняної війни при Верховній Раді. Участь у зустрічі взяли також Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк та голова Комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Петро Цибенко.

Вл. інф.