Автошлях Тараща — Біла Церква, 27-й кілометр. Чорний хрест. Фотопортрет журналіста Георгія Гонгадзе. Більше тисячі мешканців Таращі і навколишніх сіл. Звучить жалобна пісня грузинською мовою. Так розпочався 16 вересня мітинг-реквієм пам’яті нашого колеги.

Традиційно цього дня біля пам’ятного знака збираються люди, які, за словами Голови Верховної Ради Олександра Мороза, «не байдужі до цієї трагічної, ганебної для України події, які хотіли б, щоб таке ніколи більше не повторилось». А тому, переконаний глава парламенту, журналісти «повинні вміти відстоювати правду, людську честь».

У своєму виступі на мітингу Олександр Мороз наголосив, що парламентські слухання, які відбулися напередодні, «не були політичною кон’юнктурою на догоду якимось політичним силам. Представники різних політичних сил однаково поставилися до цих слухань і оцінку дають однакову».

Голова Верховної Ради вважає, що справа Георгія Гонгадзе повинна бути доведена до кінця і «необхідно поставити перед судом тих, хто винен, і справделиво дати оцінку кожному». І у цьому випадку «йдеться не про зведення рахунків, йдеться про справедливість». Бо кожен повинен відчути, «що живемо у справедливому суспільстві».

Вл. інф.