Демократія і зубаті профспілки

Діяльність профспілок і перспективи профспілкового руху в Німеччині та Україні було обговорено на зустрічі Голови Верховної Ради України Олександра Мороза з головою Об’єднання німецьких профспілок Міхаелем Зоммером.

«Ми з великим інтересом спостерігали за процесами в Україні та вітаємо демократичні зміни, які відбулися, — сказав М. Зоммер. — Нам не байдужі проблеми, які є в Україні». У свою чергу, О. Мороз висловив думку, що досвід роботи німецьких профспілок може бути корисним для України. А обмін досвідом профспілкової діяльності сприятиме здобуттю вітчизняними профспілками справді незалежного статусу. «Доти, доки профспілки не зможуть реально захищати права трудящих, не можна говорити про розвиток демократії», — вважає глава українського парламенту.

Співбесідники також обговорили проблеми перебування у Німеччині нелегальних мігрантів з України.

Вл. інф.

Зігріли добрим серцем

Богатівська школа і дитячий садок, що у Білогорському районі Криму, не мали централізованого опалення. Приміщення обігрівали залізними печами-»буржуйками». Через це з настанням холодів дитячий садок закривався. Прохання про допомогу першими почули тодішній Голова Верховної Ради АРК Борис Дейч і народний депутат Юхим Зв’ягільський. І протягом двох місяців 2005—2006 років були відновлені котельня і система теплопостачання школи і дитячого садка. Окрім цього, була встановлена водонапірна башта Рожновського, проведено капітальний ремонт систем водопостачання і каналізації.

Нинішні народні обранці допомогли й іншим школам. Освітні заклади отримали безплатно 59,12 куб. м лісу, 500 тонн вугілля, 1200 листів шиферу, тисячу квадратних метрів скла. Саме тому відділ освіти Білогорської районної державної адміністрації і жителі Богатівської сільської ради висловили глибоку вдячність народним депутатам Борису Дейчу та Юхиму Зв’ягільському.

Народна опозиція

Рішення про перехід в опозицію прийняв політвиконком Народної партії, яку очолює колишній Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Окрім того, народники вирішили звернутися до інших політичних сил, близьких до НП за програмними принципами, з пропозицією про співпрацю і об’єднання зусиль.

Нагадаємо, Народна партія на виборах до Верховної Ради входила до Блоку Володимира Литвина, який набрав 2,44 відсотка голосів і посів сьоме місце.