Апеляційний суд Києва на вчорашньому засіданні продовжив допит свідка у справі про вбивство Гонгадзе Олени Притули. До речі, наскільки пригадуєте, раніше колега Георгія стверджувала, що пропустила той момент, коли він виходив з під’їзду, бо відвернулася, здається, на годування кішки. Однак тепер стало відомо, що вона бачила, як Гію заштовхували до машини незнайомі люди...

Ще одна цікава новина: головний редактор «Української правди» підтвердила недавню дещо сенсаційну заяву Олександра Мороза журналістам — свого часу він попереджав Георгія, що за ним стежать. Олена пригадала, що Гонгадзе розповідав про це застереження тоді опозиційного лідера соціалістів.

Нагадаю, Олена Притула — перша із більш як 50 свідків у справі. Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко вважає, що до фіналу розгляду справи наблизиться не раніше наступного року. Представниця інтересів вдови журналіста також зізналася журналістам, що є намагання зам’яти справу на рівні виконавців. Принаймні вона має підстави для такого висновку. Її, зокрема, насторожив і той факт, що тексти допиту свідка вже з’явилися для вільного прочитання у «відкритому режимі» Інтернету. А це може бути використано для компрометації судової процедури.