Можливість проведення в Україні фінального турніру з чемпіонату Європи з футболу у 2012 році — це також престиж для нашої держави. На цьому наголосив Голова Верховної Ради Олександр Мороз на зустрічі з делегацією інспекторів Європейської спілки футбольних асоціацій (УЄФА). «В Україні стрімко розвивається футбольна база, і вона відповідає стандартам УЄФА і є підставою для прийняття позитивного рішення», — сказав О. Мороз. Глава українського парламенту запевнив делегацію інспекторів УЄФА, що Верховна Рада зробить все залежне від неї, щоб Україна показала клас в організації чемпіонату. Зокрема, до порядку денного парламенту буде внесено законопроект про організацію та проведення фінального турніру чемпіонату Європи 2012 року в Україні, який передбачатиме спеціальний візовий режим, вирішення питань транспортування болільників, контроль за продажем квитків, щоб чемпіонат пройшов гідно. Олександр Мороз зазначив, що ця тема завжди знайде підтримку і серед депутатського корпусу, і з боку української влади також буде велике сприяння проведенню цього заходу.

У свою чергу, член комітету змагань національних збірних УЄФА, віце-президент цього турніру Гері Бін відзначив дуже високі стандарти українського футболу, що засвідчила «чудова гра» українських футболістів на чемпіонаті світу. І висловив сподівання, що після відвідин України звіт делегації УЄФА стосовно можливості проведення в нашій державі фінального турніру чемпіонату Європи-2012 буде позитивним.

Учора Голова Верховної Ради Олександр Мороз також мав зустріч з головою Об’єднання німецьких профспілок Міхаелем Зоммером.